Rehabiliterte kontorer
- midt i kulturkvartalet / Porten til Løkka

Kontorbygget, Trondheimsveien 2, ligger midt i Schouskvartalet. Etter at Schous bryggeri stengte dørene i 1981, har kvartalet utviklet seg til et rikt og levende kulturkvartal, ulikt noe annet i Oslo.

Historisk bryggeri

I 1873 flyttet Schous Bryggeri inn i helt nye bryggerilokaler i Schouskvartalet på Grünerløkka. I hele 108 år brygget de velsmakende øl til tørste hovedstadsbeboere, og da de stengte dørene var Schous Bryggeri det eldste gjenlevende bryggeriet i landet. Svært mye av den eksisterende bygningsmassen er tatt vare på, noe som gir kvartalet et historisk og unikt preg.

Rundt og mellom de historiske bryggeribyggene, har det etter hvert kommet flere nybygg til, og samlet består kvartalet i dag av 54.000 kvadratmeter bygningsmasse, av både eldre og nyere dato. Mye er brukt til utadrettet virksomhet og det finnes i dag flere restauranter og barer i kvartalet. Det meste er likevel brukt til kontor- og undervisningsformål.

Fra bryggeri til bykvartal

Rundt og mellom de historiske bryggeribyggene, har det etter hvert kommet flere nybygg til, og samlet består kvartalet i dag av 54.000 kvadratmeter bygningsmasse, av både eldre og nyere dato. Mye er brukt til utadrettet virksomhet og det finnes i dag flere restauranter og barer i kvartalet. Det meste er likevel brukt til kontor- og undervisningsformål.

Trondheimsveien 2, er ett av disse kontorbyggene. Eiendommen ble reist i 1990 og har i snart 36 år vært leid av én og samme leietaker. De har nå valgt å flytte på seg og i den anledning skal bygget på 13.682 kvadratmeter (eksklusiv underetasjer), rehabiliteres. Ferdig rehabilitert blir dette et fleksibelt, spennende og attraktivt kontorbygg i et av hovedstadens mest levende nabolag.

Et pulserende kulturkvartal

Det som gjør Schouskvartalet spesielt og annerledes alt annet, er det rike innslaget av kultur. På et sted hvor det i en årrekke ble brygget øl, brygges det nå bra kultur, noe som også skaper en fin bro mellom det nye og områdets rike historie. 

Musikk, dans, drama, god mat og drikke står ikke bare på menyen, det preger området både sent og tidlig. De populære spisestedene Trattoria Poplare, Txotx, Bettola, Schouskjelleren og Pasta Fresca tiltrekker seg folk fra hele Oslo. Kvartalets unike utvalg av opplevelser, gjør derfor at man fort kan ende opp med å tilbringe hele dagen her. 

Rehabilitering med et betydelig energiløft

Gårdeier setter nå i gang rehabilitering av eiendommen. Den vakre teglsteinsfasaden tas vare på, samtidig som så mye som mulig av innvendige materialer og kvaliteter ombrukes. Bygget skal få et betydelig energiløft, med mål om enten energikarakter A eller B, samt en sterk BREEAM In Use -sertifisering. Nye vinduer og nytt ventilasjonsanlegg, er blant grepene som skal bidra til å redusere energibruken med over 30 prosent fra dagens nivå. Deler av fasaden skal fornyes, noe som gir bygget et mer moderne og åpent preg, mens nye heiser vil øke komforten for byggets brukere.

Byggets nye barception og loungeområde, blir hjertet i det rehabiliterte kontorbygget. Her kommer også personalrestauranten som hver dag vil by på deilig lunsj for leietakerne i bygget. Målet til KLP, som eier bygget, er at Trondheimsveien 2 skal bli et attraktivt hjem for bedrifter.